Hulpmiddelen
Hier is een lijst met hulpmiddelen die u nodig zou kunnen hebben. Deze hulpmiddelen helpen u om u Alledaagse levensbehoeften toch uit te kunnen voeren. Hieronder ziet u een lijst wat u onder alledaagse levensbehoeften kunt verstaan.
ADL (alledaagse levensbehoeften)
De alle daagse handelingen van mensen zijn. Uit bed stappen – Wassen – Aankleden – ontbijten – werk/sport – lunch – werk/sport – avondeten – uitkleden – douche – Naar bed. Ook zal er hier een daar een bezoekje aan het toilet worden gebracht.
Hulpmiddelen bij aan en uitkleden en schoonmaken.
- De helping hand: hiermee kun je zonder te bukken iets van de grond oprapen.
- knopenhaak: Dit helpt bij het aan en uit kleden.
- schoenlepel: Een hulpmiddel voor het aan en uittrekken van je schoen.
- sok aantrekker: Dit helpt je met het aantrekken van je sokken.
- Douchezak: Deze zak zorgt ervoor dat u bij het douche u gips droog houdt.
- kleding met klittenband: Deze kleding is zeer gemakkelijk aan en uit te doen. Dit maakt het uit en aankleden veel gemakkelijker.
- instapschoenen met elastische veters: Deze schoenen zijn gemakkelijk om in te stappen.
- douchestoel: Als u een gebroken been heeft maar toch wilt douche is een douchestoel een goede oplossing.
- Loopschoen: De loopschoen is nodig als u been in het gips zit en u mag weer een beetje steunen op dit been.
Hulpmiddelen bij het bewegen en de mobiliteit.
- Rollator: Dit is een ondersteuning voor het lopen.
- Looprek: Dit is ook een ondersteuning voor bij het lopen.
- Elleboogkrukken: deze zijn speciaal ontworpen voor kinderen en bieden ondersteuning bij het lopen.
- Elleboogkrukken met een gesloten manchet: Deze krukken bieden ondersteuning bij het lopen. De handgrepen van de krukken zijn standaard. Standaard wil zeggen dat de handgrepen niet naar uw hand zijn maar gewoon een rondje waar je je hand om moet doen om vast te houden.
- Elleboogkrukken SKAN open manchet anatomisch: Deze krukken bieden ondersteuning bij het lopen. Ook zijn de handvaten naar uw linker en uw rechter hand ontworpen. U heeft dus echt een linker en een rechter kruk.
-Elleboogkrukken gesloten manchet anatomisch: Deze krukken zijn comfortabeler dan de standaard krukken. De comfort zit hem hier vooral in de handvaten.
- Elleboogkruk Cumfy anatomisch: Deze krukken bieden steun tijdens het lopen en is handgevormde greep voor uw linker en rechterhand.
- Elleboogkrukken standaard: Deze krukken hebben een standaard handgreep. Deze kruk kan maximaal 150 kg verdragen.
- Sta op stoel: Dit is een zeer comfortabele stoel die u helpt met het opstaan.
- Hometrainer: Op de hometrainer kunt u werken aan u revalidatie.
- Gipshoes: De gipshoes maakt het mogelijk om toch te gaan douche zonder dat het gips nat wordt.
- loopstok: Hiermee heeft u toch wat meer ondersteuning tijdens het lopen.
- Rolstoel: De rolstoel bied u de mogelijkheid om toch verdere afstanden af te leggen.
- Drempelhulp: de drempelhulp hoort eigenlijk bij de rolstoel. Hierdoor kunt u met de rolstoel gemakkelijk over een drempel heen.
- Scootmobiel: Als u alleen bent en u wilt toch een grotere afstand afleggen dan is de scootmobiel een goede oplossing.
Hulpmiddelen bij staan of zitten.
- Bedheffer/papegaai: Hiermee kunt u zichzelf optrekken of verplaatsen. Dit is handig als u zelf de kracht er niet meer voor heeft.
- Rugsteun: Als u na een ongeluk alleen in u bed mag doorbrengen is de rugsteun een erg goeie oplossing. Hiermee kunt u overeind zitten maar toch nog steeds comfortabel.
- Toiletstoel: Dit geeft ondersteuning bij het toiletbezoek. Hierdoor kunt u gemakkelijker met een beperking op de wc zitten. Ook zijn de toilet stoelen verstelbaar dus u kunt hem op de ideale hoogte voor u zetten.
- Bedverhoger: Dit zorgt ervoor dat het opstaan en in bed stappen gemakkelijker gaat als u bed na een ongeval niet op de juiste hoogte staat.
- Douchebeugel: De douchebeugel zorgt ervoor dat u ondersteuning heeft bij het douche. Hierdoor kun je nog steeds blijven staan.
Hulpmiddelen bij het eten en het drinken:
- Aangepaste bekers: Deze bekers hebben meer grip en zijn val/stootbestendig. Als u uw arm bijvoorbeeld gebroken heeft.
- Dunschillers, flesopeners, potopeners: Dit is zeer handig als u verminderde kracht in je armen hebt, Door bijvoorbeeld een armbreuk.
Moet de patiënt deze hulpmiddelen zelf betalen?
De patiënt komt aan deze hulpmiddelen door ze te huren/kopen. Het ligt er dan aan hoe u verzekering er uit ziet.
Fysiotherapie.
Soms is het nodig om Fysiotherapie te volgen na een ongeval. Dit ligt er aan hoe je verzekering dit dekt. Stel jij moet een jaar lang Fysiotherapie volgen. Dan moet u de eerste twintig lessen zelf betalen daarna dekt de verzekering het. u kunt ook in uw verzekering hebben dat u per jaar 9 gratis lessen hebt voor de fysiotherapeut. Dan hoeft u maar 11 lessen zelf te betalen. Bij iedere verzekering is dit anders. Als u al een chronische ziekte heeft dan hoeft u vaak helemaal niks meer voor de fysiotherapie te betalen dan is dit vergoed.
Thuiszorg
Als er thuiszorg nodig is dan wordt dit vaak bij het ontslag uit het ziekenhuis geregeld. Er wordt dan in het ziekenhuis gevraagd van welke thuiszorg instelling u als klant gebruik wilt maken.
Als u al van te voren weet dat u door een ziekenhuisopname thuiszorg nodig hebt, kunt u ook al voordat u in het ziekenhuis wordt opgenomen contact opnemen met de thuiszorg instelling. De organisatie die u kiest komt dan bij u thuis om verdere afspraken te maken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb